Natårligtvis.

Nu fattar jag. I Terminator 2: Judgement Day så hävdar cyborgen av modell T-800 att han inte kan gråta men att han förstår varför människor gör det. I Terminator: The Sarah Connor Chronicles så gråter cyborgen i ett avsnitt när minnesbilderna från hennes levande mänskliga vävnad gör sig alltför starkt påminda. Jag vill egentligen inte kalla den gråtande cyborgen för Cameron (vilket är hennes namn) eftersom det sätter en mänsklig identitet på henne men vi kan för enkelhetens skull göra det.


En ickelipande T-800.

Cameron tillhör en ny typ av cyborger som har skapats av Skynet, de är så avancerade att andra Skynetprodukter av äldre modell inte kan identifiera och klassificera Cameron vid grundliga scanningar. Hennes känsloregister är vida överlägset andra cyborger och hon har också mycket enklare för att lära sig nya reaktioner och lösningar. Man vet inte exakt hur hon är tillverkad men hon verkar bestå av mycket mer människa än tidigare modeller.

En lipande cyborg av okänd modell.

Camerons personlighet, kroppsbyggnad och personlighet bygger på plågsamma förhör med medlemmar ur den framtida motståndsrörelsen. I Camerons försök att ta sig nära, och slutligen döda, John Connor så har hon detaljerat lagt saker på minnet. Det är något som kommer tillbaka och biter henne i röven när hon är omprogrammerad till att istället skydda John Connor i nutid. Hon får någon form av härdsmälta och tror att hon är den flicka som hon har byggt hela sin framtoning på. Hon gråter i en bil, till min stora förvåning.

Först trodde jag att det berodde på att hon faktiskt har äkta känslor men det riktiga svaret är mycket kallare än så. Eftersom hennes modell är såpass avancerad så att den bland annat har riktig ögonvävnad så har hon också tårkanaler. Ögonen måste hållas fuktiga annars skulle de torka ut och dra onödig uppmärksamhet till cyborgen som oftast tjänstgör som infiltratör. När hon då gråter i bilen är det inte för att cyborgen är ledsen, det är för att ett av styrprogrammen har tagit över och den som gråter är istället den skrämda flickan som Cameron förhörde. Tårkanalerna fick ett annat, mer mänskligt användningsområde. Så måste det vara. Kampen går vidare.

Annons

  1. Snaskefar

    Visst. Vi kan vifta bort det och till och med skämta om det men jag tänker inte stå sysslolös vid sidan av i kampen mot maskinerna. All mänsklig vetenskap, alla svar på våra eviga frågor, den slutgiltiga definitionen av kärlek – allt detta ryms inom Terminatorsagan.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s