XKCD

Den här hemsidan fick mig att skratta högt för mig själv. Det är inte alla som kan få en att skratta åt Fibonaccis talföljd.

image143

Randall Munroe lyckades. Jag gillar honom skarpt. Han började klottra i sina anteckningar under high school och college, scannade in teckningarna för eget nöjes skull och lyckades göra mästerverk av det.

Man måste inte vara matematiker (vilket jag inte är) för att uppskatta sidan. Däremot kan det krävas lite uppmärksamhet på detaljer. Jag tror att den här är min favorit.

image145

Eller kanske den här.

image146

Nej, det är nog den här.

image147

Sen finns det några till men det börjar bli lite mycket nu, därför postar jag dem som miniatyrer. Klicka på dem eller besök hemsidan för att fnissa lite.

Den här är dock alldeles för viktig för att postas som en miniatyr. Munroe har lyckats formulera det som har behövts sägas mycket, mycket länge

image156

 
Annons

 1. Damien

  Lysande, helt enkelt lysande. Jag hittade fler guldkorn, har du sett hans rädsla för Velociraptors? Googlesökningarna på hur man skyddar sig mot attacker är vansinniga.

  Gilla

 2. Snaskefar

  Jag har sett den också! Det verkar vara ett genomgående tema det där med Velociraptorerna, har du sett räkneexemplena på hur två velos jagar dig från varsitt håll och du ska räkna ut hur snabbt de kan lära sig att öppna dörrar?

  Gilla

 3. Pingback: No fun intended. | Snaskefar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s