Hey Pilgrim!

Om man nu ska vara en sexualsadistisk seriemördare så ska man se till att göra det ordentligt. John Wayne Gacy erkände 33 mord. 29 av kropparna hittades enligt Gacys anvisningar. När han väl misstänktes för mord var han redan dömd för våldtäkt och påföljden var ett tioårigt fängelsestraff. Han frigavs villkorligt efter arton månader och från frigivningsdagen 1971 fram till dess att han greps för narkotikainnehav och senare mord i december 1978 så hade han vid 5 olika tillfällen blivit anmäld för sexuellt tvång av olika slag. Därutöver försvann kollegor och vänner till Gacy spårlöst. Han blev utpekad av släktingar men Chicagopolisen la ner utredningarna , inget rapporterades heller till frigivningsnämnden som i bästa fall hade dragit tillbaka Gacys villkorliga frigivning.

Andra som missade att kolla upp Gacy var Secret Service. Av någon outgrundlig anledning så engagerade sig Gacy i demokraternas valkampanj för Jimmy Carter, därmed inte sagt att alla demokrater är sexualsadistiska seriemördare. Han gjorde så bra ifrån sig i jobbet att han blev områdesordförande för kampanjen och som sådan lyckades han väl över förväntan. Carter blev som bekant vald och man glömde inte bort de som hade stöttat och kämpat. När man firade den polska konstitutionsdagen den 6 maj 1978 besökte USA:s första dam, Rosalynn Carter, Chicago och lät sig fotograferas med John Wayne Gacy.

Det konstiga med bilden är att Gacy på kavajen bär en ganska stor blaffa. Det är en S-pin som delas ut av Secret Service till de funktionärer och deltagare som får röra sig fritt bland skyddsobjekten. 7 månader senare när polisen undersökte Gacys hus så hittades en inramning av detta foto. Det får anses vara pinsamt för Secret Service. Ännu mer pinsamt var Gacys försvar som angav "Mrs. James Carter, White House, Washington D.C." som karaktärsvittne i rättegången som följde. Hon kallades dock aldrig.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s