Oh, du otrogne!

På en födelsedagsfest kvällen/natten till idag så satt vi som vanligt och överdrev våra nederlag och motgångar. En av vännerna berättade om en resa till Barcelona som han företog tillsammans med sin flickvän och två kamrater. Första kvällen gick de på en sushibuffé. Man kan reflektera över om det är en lysande idé att gå på en sushibuffé i augusti. För egen del så tror jag skarpt på det där med rötmånad, så icke de.

Dagen efter bufféfrosseriet mådde ingen bra. De bet ändå ihop och tog sig ut i den ljumma natten. Katalonien, gitarrer, tapas. Ingen mådde bra.

Den berättande vännen lättade sitt hjärta för mig genom att erkänna att han spydde rakt ut i kön till Barcelonas mest populära nattklubb. De lyckades ändå bli insläppta. Hans flickvän håller honom om ryggen när han lutar sig åt sidan och spyr vid drinkbordet, "No señor, he had bad sushi!". Det går för sig en gång och det är märkligt bara det. När han spyr andra gången åt  samma håll blir de bryskt utförda.

Pojken fortsätter sin kaskad på gatan, de andra mår lika dåligt. De börjar känna sig lika egoistiska som skakiga. Ingen vill ta ansvar för någon annan. Erik (ja, så heter han) lyckas få tag i en taxi åt sig och sin flickvän. En kvinna plockar upp dem och börjar köra dem i hotellriktningen. Nu blir det som Monty Python’s Meaning Of Life. Erik spyr i taxin, stanken får chauffören att må illa. Hon saktar ner, öppnar dörren och spyr i farten varefter hon stänger den och kör vidare som om inget hade hänt.

Nåväl, en av tjejerna som var kvar på nattklubben tog en egen taxi. Lite överlägset tänkte hon att de andra var veka. Det vill säga att hon tänkte det ända fram till dess att hon själv började känna den extrema saliveringen. Hon blev alltså minst lika illamående som Erik men hon tänkte inte göra sig till samma ålöje. När det inte gick att hålla tillbaka strömningarna  längre så tänkte hon sköta det lite snyggare. Att spy var oundvikligt men det kunde åtminstone ske kontrollerat. Hon började därför rota i taxin efter en hink eller soptunna (som det naturligtvis borde finnas med den logik som följer av att vara full och illamående). Hon fick tag i något och lät det hända. Det som var problemet var att hon hade fått tag i den muslimske chaufförens koran som denne hade lagt under handskfacket. Bismillah.

Annons

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s