Hur jag känner the Hoff.

Pamela Anderson Lee spelade kompetent livräddare i serien Baywatch, hon var vid sidan av David Hasselhoff den stora fixstjärnan. Hennes privatliv har varit en rad av mogna och genomtänkta beslut, hon gifte sig bland annat med Tommy Lee, trummis (inte ständig men den rätte) i Mötley Crüe.

Allt detta känner ni till och kommer ihåg. Nu kommer jag in i historien alldeles strax. Sångaren i Mötley Crüe, Vince Neil, var värd för en fest i sitt hem i Malibu. Det var 1984 och på besök hade man bandet Hanoi Rocks, ett finskt glamrockband med Michael Monroe i spetsen. Man blev fulla, höga, otroliga och det får väl anses vara allmän rock n’ rollkunskap när det gäller hur den festen utvecklade sig.

Vince tog med sig Razzle, trummisen i Hanoi Rocks som egentligen hette Nicholas Dingley, på en ödesdiger bilfärd. Det slutade med att Vince sladdade över på fel sida och att Razzle omkom när de kolliderade. Hanoi Rocks stod utan trummis och man upplöste bandet året därpå. Michael Monroe sa att det egentliga Hanoi Rocks dog med Razzle och att man aldrig skulle kunna hitta en sådan gnista igen.

Hanoi Rocks återuppstod  och det är här min inblandning i det hela sker, alldeles strax, var lugna. 2001 bestämde man sig för att börja lira igen. Bandet var efterlängtat och man prövade på turnéliv, skivinspelningar, lagom stora skandaler och annat. Men det höll inte riktigt, medlemmarna kom och gick och till slut vände man blicken mot Sverige. Här fanns det gott om övervintrade glamrockare och snart hade man Conny Bloom i förstafemman. Men trummisen var fortfarande ett problem, därför grävde man djupare och fick tag på en typ som heter George "Jolle" Atlagic.

Jolle är född och gödd i Mönsterås och spelade tidigare i ett band som hette The Quill vars gitarrist heter Christian Carlsson. Det är min tidigare gitarrlärare och hans mamma arbetade som församlingsassistent i Mönsterås församling. Så känner jag David Hasselhoff. Då ska vi se, det blir sju steg. Är det inte sex steg som är max? Fast om man räknar bort mig så blir det sex steg. Bra där.

Jag – Christian – Jolle – Michael Monroe – Tommy Lee – Pamela – The Hoff.


Uppdatering: Jolle har fått kicken från Hanoi Rocks, alternativt avslutades hela verksamheten. Jag är inte längre säker på vem jag känner eller inte känner.

Annons

  1. Micke

    Åhå, jag har en liknande grej.

    Jag gick en KY-utbildning för några år sedan tillsammans med en kille vars kompis hade varit på fotbollsläger i England. Under vistelsen fick han bo hos en familj. Pappan i familjen hade i sin ungdom bott på samma gata som ingen mindre än Ozzy Osbourne.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s