Tidens händer.

På engelska kallas sekund- och timvisarna ibland the hands of time. Jag har ingen aning om varför.  Här är en av mina absoluta favoritlåtar. Groove Armada gjorde en fuling i filmen Collateral (den som handlar om att Tom Cruise är gråhårig och åker taxi). I rullen påstår Jamie Foxx att han gillar de gamla klassikerna och rullar igång den här sången som alltså heter Hands Of Time. Låten är alltså inte gammal, den gjordes så sent som 2004. Groove Armada brukar inte sjunga själva och denna sång är inget undantag, istället har man anlitat den gamle proggsångaren Ritchie Havens. Ni som har sett Woodstockfilmen kanske känner igenom honom som snubben som slår på gitarren och sjunger Handsome Johhny (Hey look yonder, tell me what you see, Marching to the fields of Vietnam, it looks like Handsome Johnny with an M15). Nog tramsat, här är låten från ett liveuppträdande från Later with Jools.

http://www.youtube.com/watch?v=YaK9nRBj1o4

Annons

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s