Rättning mittåt.

Det känns inte bra. Det känns som om det var ett tag sen jag skrev något som jag själv var riktigt nöjd med. Jag hamnade i en obekväm situation när jag upptäckte att jag fick fler och fler läsare. Det ska väl sägas att jag har börjat marknadsföra bloggen bättre. Det har inte minst min omgivning fått erfara. Flaggan kanske var en dum impulsbeställning men nu hänger den där, utanför mitt fönster. Ett enkelt sätt var också att bli irriterad över en kvasihändelse och länka från DN eller SvD, men det blev jag ännu mer irriterad över eftersom klåpare i bloggosfären gjorde samma sak och Snaskefar vill inte dela arena med charlataner, andeskådare, gycklare, björntämjare och kringresande musikanter. En annan sak som riktigt drar gaffeln över mitt irritationsporslin är att de mest aktiva bloggarna på blogg.se hamnar på någon sorts topplista. Det innebär alltså att om jag publicerar fem korta, ogenomtänkta inlägg per dag så kan jag få ännu mer läsare. Återigen, björntämjare etc.

Det som hände var att jag naturligtvis gladdes åt uppmärksamheten. Jag blev ivrig och satte upp ett mål för mig själv, det skulle bli minst ett inlägg per dag. Det har gått ganska bra om måttet på framgång är antal inlägg. Det har gått mindre bra om måttet är nyskapande, intelligenta och humoristiska betraktelser blandade med allvar – vilket hela tiden har varit min målsättning. September var bra, oktober likaså. Inläggen i november känns oengagerade och slentrianmässiga.

image289

Eftersom jag själv är totalt ointresserad av att veta vad någon åt till frukost, vilka skor de hade på sig och vem de mötte på träningen¹ så har jag inte heller haft någon anledning att föra någon form av dagbok. Det har heller aldrig varit meningen att dela med mig av min ytterst farofyllda och amorösa vardag, jag har haft ambitionen att då och då bli riktigt personlig men inte att pracka på någon mitt livs minsta detalj. Jag har velat förvåna, blanda högt och lågt, det ytliga med det djupa, långa texter med korta konstateranden eller citat. Inget av det känns särskilt bekant just nu. Dessutom importerar jag dumt nog mina inlägg till facebook vilket kraftigt har beskurit möjligheterna till anonymitet – det känns därför olustigt att skriva om det jag ibland verkligen vill skriva om.

Detta skriver jag inte för att ni fyra som brukar lämna kommentarer ska överösa mig med försäkringar om att allt är top snask, för det är inte det jag vill ha. Jag vill ha lite eld och blod i mina texter, blandade med en försiktig galenskap. Det enda inlägg jag är nöjd med under den här månaden är tyvärr ett replikskifte på två meningar som dessvärre är sann. Jag ska bättra mig, bli mer engagerad i det här. Hemingway sköt skallen av sig, Moberg tog sitt liv genom att beslutsamt gå ut i havet. Jag ska göra tusen nålar på mig själv och rycka näshår för att vakna upp ur den här kreativa dvalan. Jag ska sluta importera inläggen till facebook, jag ska söka i minnesbanken efter intressanta händelser, jag skall få tangentbordet att tappa sina veka tangentknappar. Darra.

¹ Åhhhh, ida blev det en snabb fralla innann jag hoppa i mina nya pumps (SÅÅÅÅÅÅ FIIIIINA, TAck cissi för tipset *pussa pussa*) sen var det jobb, jobb, jobb. Vet inte om M kommer att vara där ikväll. menmen, så kan det gå. Nu ska jag se Motor magasinet och sen bira med grabbarna. Här en rolig grej som jag hittade på youtube som 40 000 andra bloggare också har lagt upp. (Kasta inte kaviar i skyboxen Snaskefar, minns Paul Potts!)

Annons

 1. JFK

  Det första steget till ändrat beteende är sjukdomsinsikt. Uppmärksamhetssökande, kärlekstörstande lantbrukare och tatuerade småstadssöner/döttrar med Stureplansdrömmar är ingen bristvara.

  Gilla

 2. Trulsa

  ”Åhhhh, ida blev det en snabb fralla innann jag hoppa i mina nya pumps (SÅÅÅÅÅÅ FIIIIINA, TAck cissi för tipset *pussa pussa*) sen var det jobb, jobb, jobb. Vet inte om M kommer att vara där ikväll. menmen, så kan det gå. Nu ska jag se Motor magasinet och sen bira med grabbarna. Här en rolig grej som jag hittade på youtube som 40 000 andra bloggare också har lagt upp.”Mohahahahaha!Så länge du håller dig ifrån det läser jag då och då. Med mera riv läser jag ännu oftare. You go, girl!

  Gilla

 3. JFX

  OK, du vill inte ha sådana kommentarer men jag tyckte att din formulering om atomernas tomrum var hur bra som helst, det är det bästa du har lagt ut sedan jag började läsa bloggen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s