Lärdom.

Något chockad skrapade jag ihop pengarna på bordet. Det var när jag gick upp från källaren som det slog mig att rysk roulette spelar man med revolver, inte pistol.

  1. Snaskefar

    Damien, det hedrar dig att du är så våldsfrånvänd! Pistol laddas med ett magasin, då ligger det alltid en kula i loppet och då är det ingen chansning. Revolver har en trumma, alltså lite mer gammeldags, man laddar revolvern med en kula och snurrar sedan trumman för att på chans avfyra vapnet mot sitt huvud. Snurrandet skall alltså påminnas om roulette och rysk roulette kallas det för att man tror att spelet uppkom i Ryssland under 1800-talet bland uttråkad och förmögen adel för att liva (he he) upp tillvaron lite. Var det detta du undrade över? Eller undrar du hur jag, en snygg och intelligent ung man riskerar allt i ett sådant här vågspel? För det kan jag inte svara på.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s