Street Rep.

Min mellanstadielärarinna gick bort i förra veckan. Mamma ringde och berättade. Beskedet påverkade mig mer än vad jag hade kunnat förutse. Det var en lärartyp som uppmuntrade duktiga elever, sjöng morgonpsalm och som inte deltog i fortbildningskurser.

För ett par år sedan ringde en av mina vänner från barndomen. Han frågade om jag hade suttit i fängelse nyligen. Jag svarade nej, eftersom jag inte har gjort det – jag var fullt upptagen med att missförstå skatterätten och dricka Red Stripes. Min fängelsevistelse var tydligen ett hett samtalsämne i byn, lärarinnan var en av syföreningstanterna som spred ryktet. Det kan ju nu förlåta henne för.

Annons

 1. Anonym

  jag fick höra att det ryktades att jag var död i byn och som Twain sa är det tämligen överdrivet. Snaskefar har ju i och för sig varit innaför murarna flera år.

  Gilla

 2. ragtime

  jag fick höra att det ryktades att jag var död i byn och som Twain sa är det tämligen överdrivet. Snaskefar har ju i och för sig varit innaför murarna flera år.

  Gilla

 3. starke Arvid

  Nu känner jag inte till detaljerna runt hur mentaliteten är i Kalmar län, men nog kan det vara så att i stora delar av Det Gamla Sverige är "studera" och "sitta av straff" i det närmaste synonymt då bägge fenomenen innebär att vederbörande lämnar bygden på obestämd tid?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s