Buhu.

En sak stör mig lite. Bara lite. Jag vill inte ge mig in i en debatt om fildelningen men jag vill göra ett inlägg om möjliga konsekvenserna av kvaliteten på det som man laddar ner. Alltså den bild- och ljudmässiga kvaliteten.

image345

Jag har vänner som ibland olagligt laddar ner filmer. Det kan stå angivet att filmen ska vara rippad från DVD-formatet eller att ett avsnitt av ett TV-program ska vara högdefinierat. Ibland stämmer inte det. Det är filmat inne i en biosalong med skakig kamera med en dubbning eller kyrilliska bokstäver som upptar halva bilden. Ibland är det en tumme som hamnar fel hos den som sköter kameran. Ibland är det en svartvit kopia som har missat de sista 20 minuterna av filmen. Ibland är det inte ens rätt film.

Då har man mage att klaga. Man klagar på att det är kass kvalitet och att folk lägger ut det här på torrentsajterna och på DC. Man beklagar sig över detta som om det hade kostat dem något. Som om det var en stor kraftansträngning att skriva in namnet på det man ville ha och sedan välja att ladda ner det. Man inser inte hur fånigt, eller rent av idiotiskt det låter.

Oj, mitt rånbyte var inte så stort som jag hade tänkt mig och det är en utländsk valuta.

Det var allt, fortsätt verksamheten. Om verksamheten inte är att klaga på nedladdat material då förstås.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s