Kul i KU.

Jag hoppas innerligt att det blir en utfrågning i konstitutionsutskottet angående Ulrica Schenströms utekväll och om hon hade krishanteringsjouren i Statsrådsberedningen eller inte.

image275

Vi har inte haft en roligt KU-utfrågning  sen Carl Lidbom gnabbades med Anders Björck över Ebbe Carlsson-affären. Kommer ni förresten ihåg att Cecilia Hagen insinuerade att det var en homosexuell konspiration som låg bakom härvan? Klarsynt journalist det där.

Som vanligt skulle de för mig relevanta frågorna inte ställas.
– Tycker du han är snygg Ulrica?
– Hur full var Anders Pihlblad? Drack han manliga whiskeygroggar eller bara girlie wine?
– Hur stor är en hatt för dig?
– Hade ni bestämt er för att pussas i förväg? Och om inte, vem lade den pinsamma raggningsfrasen?
– Var det tal om att dela taxi?
– Hade du ångest dagen efter?
– Sms:ade ni under förmiddagen? Var det busiga sms?

Detta är det enda jag kommer att yttra mig över i den här affären (som jag har döpt till Hångelgate). Jag skiter fullständigt i om Ulrica var full, jag bryr mig inte om att Reinfeldt inte vill svara på om hon hade jouren eller inte. Jag är övertygad att den styrande makten (sossar som borgerliga) aldrig kommer att släppa ifrån sig sådan information som de inte behöver släppa ifrån sig. Missförstå mig rätt, jag är engagerad i demokratin, jag vill att våra folkvalda och de som de uppdrar att hjälpa till i förvaltningen spelar efter reglerna. Jag bryr mig faktiskt om Ulrica hade jour eller inte, men jag misstänker att vi aldrig kommer att få veta det. Och då kan det kvitta. Så smular kakan.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s