Dumsnälltåg.

Jo, hur som helst så finns det två personer som är kompisar. Den ene heter Erik, den andre heter Anders. Anders vågar inte gifta sig eftersom han i sådana fall måste bjuda Erik och han vågar inte ha med honom. Erik är en så kallad filur.

Ett exempel. Anders och Erik var i Amsterdam. De tog sig in på ett diskotek där det av någon anledning var förbjudet att bära vita sneakers. Det uppfattade Erik men inte Anders. Erik går fram till säkerhetspersonal och säger; ”Mannen därborta har vita sneakers på sig, han är säkert gängmedlem”. Sen springer han bort till Anders och säger; ”De där två lömska typerna stod och pratade om hur de skulle sno dina Nikes, passa dig”. Hilaritet utbryter.

x2000

Historien som fick mig att bryta ihop är dock den om när Erik och Anders åkte tåg tillsammans. Det var i slutet av förra årtusendet och X2000 var fortfarande något som vi yvdes över. Erik blev uttråkad och det ledde till att något oväntat händer; en konduktör kommer fram till Anders, lägger huvudet på sned och säger ”Hej Anders! Jag har hört att du gillar tåg en massa, så nu ska du få komma med och träffa lokföraren!”.

Det som då har skett är att Erik har obemärkt gått fram till konduktören och bett om att få växla ett par ord. Det gäller vännen Anders, för vilken Erik är kontaktperson. Anders är en speciell kille med ett hjärta av guld. Han älskar tåg, kan alla avgångar och modeller. Vet allt om X2000 och inget skulle göra honom gladare än att få komma fram och se hur loket ser ut? Skulle det kunna gå att ordna? Jaså? Han kan få sitta med hela resan? Inget skulle göra honom gladare. Tusen tack.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s