Det är ett… eh… förslag!

Man ställer mig ibland frågan; ”Vilken filmkliché stör dig mest?”. Det är en konstig fråga och jag svarar aldrig.

Något som jag inte räknar som en kliché men ändå det störningsobjekt jag tycker sämst om ifilm och TV är den ofta arga befälhavaren som ryter ”And that’s an order!” till den uppstudsige soldaten/hjälten/slitna snuten/piloten.

drill-instructor-wikimedia-copy

Jag uppfattar det som en sorts tautologi. Hela poängen med befälskedjan, eller chain of command, är att varje uppmaning som kommer från ett högre befäl per definition är en order. Det ska bara göras, håll käft.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s