Både och liksom.

Fråga mig inte vilken källa jag har för detta påstående men jag tycker hur som helst (ett uttryck jag ogärna särskriver) att följande faktum är väldigt roligt:

Bibeln är världens mest lästa bok, samtidigt är den också den bok som stjäls mest i bokhandeln.

(Bibeln är alltså som en sorts Koran för kristna)

Det är inte ett särskilt kristet beteende men det kan ju förstås vara så att utan bibel känner man inte till det sjunde budordet.

På tal om källangivelser så berättade min far ofta om Hugo Odeberg (tidigare nämnd i detta inlägg) som han läste för i Lund. Odeberg ska på sin egen disputation ha fått frågan var han hittade stöd för ett särskilt påstående i avhandling. Var hade Odeberg fått detta ifrån? ”Fått och fått… Jag kan väl tänka själv…” var Odebergs svar. Ha!

Annons

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s