Sport.

Nu blir det sport. Jag tänker under juni månad skriva lite extra om svenska idrottsstjärnor som antingen heter Stefan i förnamn eller Schwarz i efternamn. Vi börjar med den mest uppenbare, Stefan Schwarz.

När Stefan Schwarz var 6 år gammal spelade han för Kulladals FF. Eftersom han redan då var duktig och framåt fick han spela med de som var två år äldre, P8-laget helt enkelt.

Schwarz, eller Stefan som man kallas om man är 6 år gammal, hade en egen syn på vad som härdar och förbättrar. Han gjorde som så att han efter de reguljära träningarna använde garagedörren hemma på Söderkulla, ungefär som Björn Borg gjorde hemma i Södertälje.

 

Bild från Sydsvenskan, Stefan till höger.

Skillnaden var att när Björn Borg stod och matade dubbelfattade intervjuklyschor mot dörren så sprang Stefan allt vad han kunde, ofta med huvudet före, och kraschade in i porten. På så sätt skulle han härda kroppen. Det fungerade uppenbarligen. Det år Stefan fyllde sju fortsatte han att spela med de äldre pojkarna. När han dök upp tillsammans med laget på en turnering så blev det ett ramaskri, föräldrar till motståndarlagen hotade att ta sina Matsar ur turneringen om Stefan tilläts spela. Det anmärkningsvärda var att det till stor del rörde sig om föräldrar och lag som aldrig hade mött honom tidigare.

Så, ungdomar, bygger man renommé.

Det var faktiskt allt, fortsätt verksamheten.

Annons

  1. starke Arvid

    Stefan Schwarz personifierar i många avseenden The Stuff that won slaget om Lund.

    Spelare i Malmö FF brukar berätta hur han fick kämpa för att hålla tillbaka tårarna när han förlorade. På träningens tvåmålsspel.

    I en lång intervju i Offside för några år sedan tog Schwarz upp hur skönt det var rent träningsmässigt när han slutade som proffs. Ty nu kunde han tokträna varje dag utan larvigt hänsyn till matcher, rehab och annat som kan störa en utpräglad träningsautist.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s