Truga. Och tåg.

Jag tänker uppdatera bloggen allteftersom berömmande men samtidigt anklagande kommentarer trillar in på gamla inlägg. Men halvskämt åsido, jag har drabbats av en systemsjukdom som har gjort mig helt utslagen och slö. Jag vet, jag vet att ni tycker att det är orättvist och att jag har haft min beskärda del av motgångar men tänk på all uppmärksamhet jag får! Fast det känns nästan som att begagna sig av köpetanter (tror jag) för jag betalar dyra slantar för all placebo jag trycker i mig.

Nåväl, den senaste observationen är att  Skånetrafiken (motsv.) inte har anpassade meddelanden om hållplatserna. Jag åker med Öresundstågen 5 dagar i veckan och under en period har de haft vissa problem med tiderna. Tågvärdarna och förarna meddelar då i högtalarsystemet att tåget är försenat och att det beror (oftast) på ett signalfel eller ett godståg utanför Hässleholm. Därefter går den automatiska slingan igång igen och tonläget där passar inte alls in i den ödmjukhet som de riktiga personerna försöker förmedla. ”Nästa hållplats, HYLLIE!” låter det, som om en katt kunde peka på den hög den precis har åstadkommit på hallmattan och med stolthet utbrista ”Titta vad jag har gjort!”.

Det borde alltså finnas en mer mumlande, urskuldande slinga som personalen kunde köra igång så fort man är mer än 20 minuter sena.

Annons

  1. Lars-Erik Gustavsson

    Jag citerar Erik Rosenberg: Havsörnen liknar ingen annan rovfågel i silhuetten, inte en vråk i jätteupplaga, snarare då en häger eller en i båda ändar avhuggen trana. När han kretsar i segelflykt högt uppe i skyn stå vingarna rätt ut som rektanglar med spretande handpennor och den något tillspetsade, ej tvärskurna stjärten är påfallande kort, föga längre än det framskjutande huvud- och halspartiet….
    Du envisas, trots att du inte har en aning om vad jag har för mig, med att jag ska ”fortsätta verksamheten”. Om du bara visste vad ”smulan” är i mina hemtrakter, skulle du nog inte komma med dylika uppmaningar.
    (Allvarligt talat – jag har under kvällen lagt ner flera timmar på att läsa din blogg – du skriver bra. Allt från rent, kompakt nonsens till din fina betraktelse över din avlidne fader.) Jag råkade hamna här då jag sökte anekdoten om von Dardel och duellen. Tack.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s