Förändring och rörelse (rapsodiskt).

Hej.

Jag har inte slutat att blogga. Det är endast min trötthet som har hindrat mig från att göra några nya inlägg men jag har naturligtvis lika mycket åsikter och lika lite självdistans som vanligt.

Jag har börjat på ett nytt arbete, det är i Köpenhamn, Danmark och jag pendlar numer varje dag från Lunds centralstation till Söborg som alltså ligger utanför Storköpenhamn men fortfarande i Danmark. Eftersom jag endast har varit på den nya arbetsplatsen i två veckor och det därtill är ett företag som är i sin vagga (fast ändå inte) så kan jag inte riktigt redogöra för vad jag gör. Jag har ännu inte formulerat min ”hisspresentation” som det heter. Gångtunnelpresentationen har jag dock nailat; Jag har jobb, skit i det så lever du längre.

Det har kanske antytts förändring i de senaste bloggposterna, det var i alla fall med anledning av det nya jobbet som jag genomgick alla de testerna jag skrev om tidigare. De gick bra. Det skummaste inslaget var ett logik- och intelligenstest som innehöll en semantisk prövning – på danska. Det gick bra även med den delen inräknad. Nu är jag anställd av North Media A/S som alltså är en av Danmarks största mediakoncerner, fast det skiter väl ni i.

Jag har klippt mig. Efter 12 år som långhårig har jag hunnit ikapp mig själv och numer är hjässan prydd av högst 3 mm långt hår. Skägget är längre.

Vi upprepade vårt besök i England under nyåret och någon vecka efter det. Nyår i Fylke, därefter minibilsemester till Yorkshire med skiftande kvalitet på boende och mat. Avslutning i London med besök hos Gudfadern (inte min utan Silas). Gudfadern är en australiensare som kan jämföras med Parkinson, inte sjukdomen utan programledaren.

Efter diverse prövningar som jag inte känner att jag vill dela med mig av ännu har jag återigen fått kvitto på nätverkets lojalitet och omtanke. Det känns alltid lika skönt.

Jag har gått upp 10 kilo sedan förra våren och har då bara 3 kilo kvar till målet. Självklart tog jag det lugnt när jag återhämtade mig från magsåret men under hösten blev det löjligt. Det är endast lättja som ligger bakom, åtminstone från augusti 2010 och framåt. Nu blir det ändring på det. Kort parantes, mitt problem är inte att jag talar tomt om att ta tag i träningen. Det fixar jag varje gång, problemet är att det måste bli just ”varje gång”. När jag har nått målen och slimmat till mig så tappar jag intresse för vad allt träning heter. Den här viktresan mellan 72 – 95 kg har jag gjort 4 gånger sedan 2003.

På tal om pendling så har jag lärt mig allt som går att veta om pendelslughet av min sensei tillika nya kollega. Hon ska börja jobba i Sverige så hon kände väl att hon kunde dela med sig av sina erfarenheter utan att försätta sig i en sämre situation. Jag tänker inte dela med mig av mina nya kunskaper.

Här känner jag att vi kan hålla. Jag vet att detta inlägg inte når verkshöjd men det är bättre än ingenting. Jag lovar att kolla med min vän Marie om jag får berätta om hennes arbetsintervju- och ny-på-jobbet-historier. När vi åkte till Nottingham för att titta på fotboll på nyårsdagen så berättades dessa historier i en tågkupé och jag låg på golvet för att jag skrattade så mycket. Har jag sålt in det tillräckligt? Höga förväntningar? Bra.

Annons

  1. erik

    Jag har nu läst första 25 sidorna på denna blogg. Den är bra. Den är välskriven. Den föräras en plats i bokmärken.

    Gilla

  2. Snaskefar

    Tack Erik! Jag ska försöka få iväg lite fler inlägg, pendlingen till Danmark knäcker skrivglädjen men den återvänder nog när jag har fått in rutinerna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s