Möten.

Det finns ett par människor (om vi förutsätter att vi kan kalla alla våra förfäldrar sådana) som jag gärna hade velat träffa. I inte en särskild prioriterad lista så hade det kunnat se ut så här:

* Musselkungen. Snubben som kom på att man kanske kunde koka musslor innan man åt dem och som kunde avgöra vilka som var kosher och vilka som det bara var att kasta. Jag misstänker att han hade problem med att förklara för stammen att trots att många har blivit dåliga av att äta de där konstiga grejerna man fann på stranden så finns det trots allt en lösning på matproblemet. Vi kokar dem. Men sen så är vissa av de hårda ”matsakerna” oätbara trots att de är kokade, ”låt mig förklara etc.”.  Jag hade gärna frågat hur han lyckades övertala alla om att detta är OK, man måste bara göra på rätt sätt.

* Ostrondrottningen, se ovan.

* Mysktanten. ”Pojkar! Ni ser den där hankossansoxen eller vad fan det är på ängen? Jag slår vad om att om ni skär upp testiklarna eller analkörtlarna  på det djuret så kommer det att vara till er fördel. Det luktar gott härifrån och om ni anstränger er lite så kan ni säkert utvinna ett sekret som går att använda till en doftförbättring hos er själva. Använd det försiktigt och tillsätt bara lite till ert rakvatten så kommer ni att få skitmånga grottkvinnor. Rakvatten? Det är en grej ni kommer att använda i framtiden.”

Annons

 1. Magnus

  Har haft samma fundering när det gäller de första som kom på följande resonerade:
  – Snaps på bävergäll (ungefär som mysktanten, bara att det är en bäver och att man lägger körteln i sprit, får en snaps som smakar apa och sedan dricker det)
  – Dricka bajamaja-handsprit eftersom någon sa att det innehöll GHB
  – Slicka på padda i berusningssyfte (vilka djur testades först innan?)

  Gilla

 2. Louise

  Ungefär en gång i halvåret kommer jag på att jag inte varit inne här och läst på länge och varje gång sitter jag och skrattar så skärmen blir alldeles suddig och det slutar alltid med att jag funderar på om du är snygg eller inte och kommer fram till att du sannolikt är det, så tänker jag att jag ska lägga till dig blogg på min länk-lista, men det har inte funkat med blogger innan fast nu testade jag IGEN och det verkade funka! Yeah!

  Så var det med det!

  Gilla

 3. Snaskefar

  Asch, så ni säger fröken. Jag ska snart få hjälp med länkningarna här på bloggen och då ska din blogg vara med. Jag märkte att din blogg har fått en rejäl ansiktslyftning -snyggt!

  Gilla

 4. Tobbe

  Jag har vid flertalet tillfällen funderat i liknande banor beträffande den härliga delikatessen stenmurklor. Hur diskuterades det i stammen?

  – Vid Oden, Pelle (eller motsvarande fornnordiskt namn) dog av att äta svampen vi plockade. Han sa ju att den var god…. Ska vi testa att förvälla den?
  – Ja för Freja! Skam den som ger sig! (ropat i kör vid kvällselden)
  ….
  – Kökkenmödding. Olle dog också. Han gillade ju den dock också…. Ska vi testa att förvälla den igen?
  – Ja!
  osv. tills man därvid fann rätt sätt att göra det på.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s