Monarki.

Jo, så här är det:

Monarki är skitfånigt och jag är pricipiellt mot det eftersom jag inte tillhör huset Bernadotte. De borde nia mig lika mycket som jag niar dem. Problemet är att jag är väldigt traditionsbunden, däri ligger en trygghet och en igenkänningsfaktor som icke bör underskattas.  Det finns något bra att läsa om traditioner i Peter Englunds inträdestal i Svenska Akademien men jag orkar inte leta fram det.

Vid en eventuell folkomröstning röstar jag naturligtvis nej till fortsatt monarki men så länge vi har grodätarna på tronen så gör jag mitt bästa för att vara en god undersåte. Därmed så klagar jag inte på bröllopsparets genomfolkliga smak eller faderns ”humdumande”. Vi har monarki och idag är jag stolt, just idag är jag stark, jag bärs framåt av kraftiga rojalistiska känslor.

Som dessa gossar, de kallar sig drabanter – och de menar det:

Annons

 1. Fredrik T

  Bäste Snaskefar!

  Nu är det faktiskt så att det är högst troligt att Du, skulle Du nu komma i samspråk med en medlem av vårt kungahus, bleve niad av vederbörande. Du bör dock naturligtvis icke nia tillbaka utan tilltala vederbörande i tredje person (Eders Majestät, Eders Kunglig Höghet, Prinsen, Änkehertiginnan, Arvfursten etc).

  Rojalist och skattebetalare

  Gilla

 2. vakten

  ja du tokfar-du får nog all i fortsättningen bli nonchalerad av de kungliga-du kommer inte ens 100 m nära dem SKRATT*

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s