Samsyn.

Jag har  sedan nyår upplevt att jag ser sämre. Inte ut, naturligtvis. Efter att ha skjutit upp det lagom lång tid så bokade jag en synundersökning hos min optiker. Det blev alltså mitt första besök där sedan glasögonen ordinerades för två år sedan.

Det är inte helt ovanligt att synen försämras ytterligare efter det att man har skaffat glasögon, så har jag förstått det och jag drog naturligtvis andra hypokondriska slutsatser i väntan på undersökningen.

Själva undersökningen gick snabbt och under tiden pratade vi lite om mitt generella hälsotillstånd, optikern frågade lite om min vardag och hur jag brukar använda mina glasögon. Resultatet av både undersökningen och intervjun blev att vi kom till konsensus om att jag bör bära mina glasögon oftare och hålla dem rena.

Det kostade mig alltså nästan 900 kronor att få de förmaningar som jag hade kunnat få gratis hos mor. Ingen försämring av synen, handhavandefel helt enkelt. Bra där, bra början på stilla veckan.

Fortsätt inte verksamheten.

Annons

En kommentar

  1. ragtime

    Jag gick också dit i veckan. Optikern konstaterade att jag hade brytningsfel, precis samma som jag hade när jag fick glasögon när jag var 16. Nu tänker du, men han har ju inte glasögon. Nä det stämmer, de användes en gång men med åren ha jag kommit till insikt om att det är bättre att se än att inte se.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s