Ogina trikå.

Bry er inte om rubriken, det är bara en uppvisning i skärpan av mitt ordvitsande och har inget med resten av inlägget att göra. Jag funderade ett tag på ”Ogärna trikåer” men det var för skumt även för mig.

Modellen Pernille Holmboe är inte längre Gina Tricots omslagskvinna och det har spekulerats massor (läs lite) om vad som ligger bakom avslutet och klickaktivister har till och med startat en facebookgrupp. Jag kan bara föreställa mig svetten och den förlamande rädslan i styrelserummet. Resumé gör sin plikt och rapporterar om brytningen.

Bilden är från Norge och eftersom de inte har något stafettguld så behöver jag inte ange upphovsmannen.

Det ska bara kort nämnas att det är precis detta Resumé ska syssla med, det kan verka trivialt men för folk i mediabranschen (jag har inte bestämt mig för om jag räknar mig dit ännu) är det en självklarhet. Detta är något som tar upp hur folk tänker, hur strömningar går, hur uppdragsgivare framstår and so on and so on. Även om jag ibland tycker att Resumé ägnar sig lite väl mycket åt skvaller så köper jag rakt av (och uppskattar) att det skriver om det som tabloiderna också skriver om fast med den viktiga skillnaden att det sker analytiskt.

Detta om detta, nu var det Pernilla Holmboe det gällde. I artikeln citerar Resumé Gina Tricots marknadschef som ger en klar bild av läget. En mycket klar bild som jag tycker gör all vidare spekulation onödig och kanske till och med lite lustig. Eller mycket lustig.

Nu framgår att det ligger en naturlig orsak bakom att hon försvinner. 32-åriga Pernille Holmboe är nämligen gravid:
– Hennes graviditet är en av flera anledningar till att hon slutat. Primärt handlar det om att vi har beslutat oss för att inte förlänga kontraktet, säger Victor Appelqvist, marknadschef på Gina Tricot.

Hon slutar därför att kontraktet inte är förlängt. Men det finns flera anledningar. Det är vansinnigt roligt sagt enligt min mening, förutsatt att Victor Appelqvist är rättt citerad.

Jag köpte inte fler drinkar eftersom jag var för full men primärt handlar det om att jag blev utslängd. Jag blev inte dumpad av henne, det var jag som avbröt men primärt handlar det om att vi aldrig var tillsammans. Jag skulle kunna ha spelat i NBA men jag la av med basketen efter lumpen, primärt handlar det dock om att jag är för dålig.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s