Empati.

Jag ringde min vän Johan Rünow igår (ja, det är imponerande, särskilt om man vet vem Johan är) för ett informellt samtal. Jag brukar göra sådant ibland, som ni känner till.

Han håller på att renovera sin våning. Det kan vara problemfyllt har jag hört. Nu har han upptäckt en vattenskada i köket och berättade för mig om de följder som kan uppstå. Jag avbröt honom och berättade om mina problem. Jag har nämligen ägnat mig åt skovård i ett försök att vinna en moralisk seger över vintern. Mina vita sneakers har fått en sköljning, infettning, putsning och nya skosnören. Jag berättade allt detta och klimaxet löd:

– Men jag hann inte gå mer än 20 meter innan jag trampade i hundspillning (motsvarande). Så vi är olycksbröder du och jag!

– Nja, det är inte riktigt samma va? Min läcka kan kosta allt mellan 30 000 – 100 000 kronor…

– Jo, det är samma.

– …

– Johan? Är du kvar? Johan?

Annons

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s