Bjorn to be scarred [sic].

På de finska nyheterna i televisionsapparatskärmen lärde jag mig att 65% av svenskarna i åldersspanet 16 – 65 år är rädda för björn. Jag kan ta på mig att prata med resterande 35% och set them straight. Eller så kan vi ta en promenad i Björnriket tillsammans och låta Darwins idéer omsättas i praktiken.

Siffran kan ha sin förklaring i att frågan är ställd på olika vis, till exempel ”Är du rädd för brunbjörn när du rör dig i skogen?” eller ”Är du rädd för att bli rånad på din nalle av en brunbjörn på SoFo?”, kanske ”Är du från Dalarna?”. Möjligheterna är oändliga. Det jag tror är dock att 35% av de tillfrågade har fått sin björnsyn från Nalle Puh, Bumbibjörnarna eller Aisopos (fast det går ju inte riktigt ihop, kolla upp det senare).

Be afraid, be very afraid.

This is kinda gay. 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s