Bordsskick.

Jag var på högtidligheter för ett par månader sedan. Då fick jag en komplimang, tror jag. Min bordsdam berömde mitt ”behagliga bordsskick”. Det var under förrätten och jag blev riktigt ställd kan jag meddela.

Själv finner jag ett nöje att bli ihågkommen som trevlig men en gnutta surrealistisk vid bordet. Senaste festen jag var på så skålades det naturligtvis, jag dricker – som ni känner till. I den tystnad som uppstår under själva drickandet såg jag min chans och vände mig till min bordsdam och sa ”Ja, det är ett emaljöga. MEN JAG VILL INTE PRATA OM DET!”. Hon tog det på rätt sätt.

En bekant har vid något tillfälle gjort samma sak men istället använt orden ”Du menar rent sexuellt?”.

Jag hade besök av en gammal vän, James, för ett par månader sedan. Vi umgicks intensivt under studietiden och hade oförskämt roligt. En sak kommer varken han eller jag att glömma. Jag satt bredvid honom på en föreläsning. Sorlet började dö ut. Föreläsaren börjar sudda ut föregående lektions tavelsvammel. Hos mig infann den idioti och gränssökarlusta som man vanligtvis finner hos en gravt bakfull person. Jag tittar på James och säger med stöd av hela diafragman:

– NEJ JAMES! Jag vill inte känna på dina muskler.

James blev röd, jag blev nöjd.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s