Naturliga följder.

Wild Bill Hickok tillhör de första ”hjältarna” i den vilda västern som kunde dra nytta av sin berömmelse redan under sin levnad. Han hade utvecklat ett nära samarbete med journalister och författare som visste att lägga i överväxlarna när de vill göra Hickoks levnadsteckning lite vildare.

WildBillHickok-500.jpg Wild Bill Hickok image by douglasbass

Inget hindrade Bill från att själv öva sig i konsten att berätta en skröna. För en sipp whiskey kunde han ge råd och rön från sina glansdagar och ofta trollband han en stor publik på den saloon som för tillfället underhöll honom. Hans historier gick ofta i samma riktning. De gick allt som oftast ut på att Bill hade hamnat i en vansinnigt farlig situation, han var obeväpnad och omringad. Där slutade han tvärt. Effekten lät inte vänta på sig. Någon bröt tystnaden och frågade:

– Vad hände sedan Mr. Hickok?

– Ja, vad fan tror du? Jag var ju omringad och obeväpnad. De dödade mig på fläcken.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s