Intervju med MJ.

Vad är svårt? Att hitta tid och inspiration till att underhålla en blogg. Vad är enkelt? Att bara slänga upp videoklipp. Vad är enklast? Att slänga upp videoklipp som andra hittar åt dig. Så tack igen Jakob!

Klippet nedan kommer från A Bit of Fry and Laurie, långt innan Fry twittrade och Laurie haltade omkring i sjukhuskorridorer på jakt efter en fix (som kidsen säger). Stephen Fry och Hugh Laurie träffades som man kanske redan vet på Cambridge genom Lauries dåvarande flickvän, Emma Thompson. Det man kanske inte vet är att Fry vid denna tidpunkt inte hade någon flickvän.

De uppträdde tillsammans i olika teatersammanhang under universitetsåren, närmast spexade om man så vill, och fick sedan chansen att genom BBC göra ett sketchprogram som var en smula high brow. Eller högbrynt som Andreas Ekström har skrivit en gång. Den som orkar titta igenom alla klipp som finns på nätet kommer att hitta massor av uppslag som har använts av svenska komiker, med all rätt. Är det bra ska det användas (med tillbörlig hänvisning naturligtvis). Just den här intervjun med Michael Jackson hade jag missat och jag tackar Jakob för hans fingervisning.

Annons

 1. snaskefar

  Jag hoppas att det är normalläget att älska Blackadder. Har länge försökt få tag i Robin Hoodepisoden i Blackadders nyårsfirande. När ruset har tagit mig brukar jag skälla som Robin, Whooof!

  Gilla

 2. Gustav

  Japp, Jeeves och Wooster-serien är oxo bra. Vi har även den boxen … Favoriter är avsnitten där Roderick Glossop, ”the amateur dictator”, figurerar.

  En lite allvarligare och bra grej med Hugh Laurie och Stephen Fry är Peter’s Friends. Innehåller bland annat en mycket snyggt klippt ”snabbspolning” av 1980-talet i början av filmen, betraktelser över medelålderskriser med mera.

  Gilla

 3. snaskefar

  Gustav. den filmen minns jag med värme. Emma Thompson lägger an på gårdskarlen med orden ”Fill me with your little babies!”. Peter meddelar sin sjukdom och det var först senare som jag förstod att många av Frys vänner faktiskt hade gått bort i AIDS.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s