Hur gammal är du?

Tja, när jag växte upp var Pluto fortfarande en planet och när man talade om Mr. Big så menade man det amerikanska rockbandet och inte någon slick affärstyp i en TV-serie som (om jag har förstått saken rätt) handlar om att tjejer visst får ligga om de känner för det.

Mr. Bigs hit To Be With You släpptes 1991 och jag har den i en låda i formatet CD-singel. Det ni ungdomar, CD-singel. Jag var lite kär i sångaren som jag trodde var en tjej och blev ganska förvånad när det visade sig att Eric Martin var en bredbent powerrockare. Martin skrev låten i sina tonår och det får anses vara ganska skickligt.

Nuförtiden väcker låten inga större känslor, möjligtvis lite nostalgi. Nästa inlägg kanske kommer att handla om Extreme och ackordet Cadd9.

Annons

 1. Anonym

  "en TV-serie som (om jag har förstått saken rätt) handlar om att tjejer visst får ligga om de känner för det"

  Behöver de verkligen en hel TV-serie för att fastslå det faktumet? I så fall är Sex and the City ännu mer meningslöst än jag tidigare trott.

  Gilla

 2. Stina

  Haha! Jag var också kär, men mest i tamburinkillen. Lite i sångaren, vars genus klarnade när man uppgraderade sig från LP-singel till CD-fullängdaren och lyssnade på låten "(I'm) your father, brother, lover and your little boy". Kan det bli tydligare?

  Gilla

 3. jenny

  Nej, men låten "to be with you" skrevs väl av David Grahme som jag kände: ett missförstått,argt, omöjligt geni som hängde i New york på åttiotalet, har letat som en TOKIG efter en kassett med en massa låtar som han aldrig slog igenom med…har googlat o haft mig på hans namn utan att hitta ngt annat än just "to be with you"

  Gilla

 4. JFK

  Mr. Big slog väl ungefär samtidigt som Traveling Wilburys hade några hits. Imponerande att få mäta sig med världens förmodligen tyngsta supergrupp. Den svenska motsvarigheten Grymlings släppte "Mitt bästa för dig" ungefär samtidigt, om inte minnet sviker mig. Pugh Rogefeldt och Mats Ronander med vänner väger dock ganska lätt mot laguppställningen Bob Dylan, George Harrison, Roy Orbison, Tom Petty och Jeff Lynne.

  Nog med nostalgi, nu ska jag ut i mina finaste kortbyxor och låtsas att det är vackert sommarväder.

  Gilla

 5. Snaskefar

  Jenny, jag blev engagerad och nyfiken av ditt inlägg men jag kan inte hitta denne David någonstans, i denna intervju med Eric Martin så framstår det i alla fall som om att det är han som har skrivit den:
  <a href="http://www.rocksquad.net/ericmartininterview.htm” rel=”nofollow”>http://www.rocksquad.net/ericmartininterview.htm

  Stina, det brukar ofta vara så att just CD-köpen hjälper till att klargöra massor av saker.

  JFK, i våras var jag inblandad i ett projekt med en musikalisk hälsning till ett brudpar i New York. Vi lyssnade in oss på Pughs gamla material och hittade en outgiven visa som är på gränsen indentisk med "Mitt bästa för dig", recycle your stuff!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s