You’re sayin’ the FBI’s gonna pay me to learn to surf?

Jag lånade en gång ett VHS-band som innehöll Point Break, piratkopierad naturligtvis. Detta var på den tid då två videobandspelare som stod tillsammans tydligt vittnade om vad ägaren ägnade sig åt. Bandet kom från en lagkamrat i det ärorika MBBK. Donny hette han. Eller kallades. Men det hör inte hit.

Tillsammans med Värsta gänget är Point Break den skitfilm jag har sett flest gånger. Söndagseftermiddag, småstad, regn. Ni fattar galoppen. Jag kan den utantill fortfarande. Johan på Bakslag har lagt upp en video som släppte loss minnesassociationerna men ni ska se den för att den är extremt rolig.

En teaterensemble sätter upp Point Break som pjäs, de väljer ut en i publiken som spelar den intetsägande FBI-agenten Johnny Utah. Denne får läsa sina repliker direkt från cue cards, allt för att det ska bli så likt Keanu Reeves som möjligt. Vem som spelar Anthony Kiedis surfarnazist är oklart. Se klippet, skratta och fortsätt därefter verksamheten.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s