Perspektiv.

Jag röstade inte på Piratpartiet, jag röstade på ett parti som redan finns representerat i vår riksdag. Kanske fantasilöst, kanske slött men det var så jag gjorde.

Jag har till och med haft lite svårt för Piratpartiet och nu vet jag vad det beror på. Jag har inte gjort någon skillnad på grundtanken och sympatisörerna.

Nu har jag läst Yixins inlägg borta från Kina om varför hon röstade på Piratpartiet och då känns det faktiskt lite bättre, lite klarare. Nu hoppas jag innerligen att fler av de som röstade som henne gjorde det med samma mogna övervägande men där tar mina fördomar överhanden. Läs gärna hennes "raljerande" som hon själv beskriver det:

Mina politiska åsikter är en del av mig och vad jag står för och om jag inte kan berätta stolt vad jag röstade på visar att jag inte heller kan stå för det jag tror på.

Jag röstade på Piratpartiet, och om jag inte hade bott i Kina hade rösten istället lagts på FI. There you have it vänner – inga konstigheter.

Att rösta på Piratpartiet som ytterst verkar om integritetsfrågor och fritt internet var självklart när jag lever i ett land som övervakar, blockerar och filtrerar det största kunskapsspridningsmaskineriet mänskligheten har åstadkommit. Jag måste skriva dessa rader till er via en tunnel via LTH, jag får pånminnelser om att jag spenderat så och så många minuter och laddat ned så och många Mbit varje månad. Då och då blockeras wikipedia, youtube och blogger bara för att ngn i Beijing kände för det. Internet är det största demokratispridaren i länder utan yttrandefrihet – att demokratiska förkämpar som Sverige jobbar aktivt mot detta verktyg är en skymf för allt snack om mänskliga rättigheter. The great firewall of China är inte svår att komma runt, men det finns där som en mörk skugga dagligen.

Sen är Yixin ganska rolig också.

Annons

En kommentar

  1. Challa

    Jag skulle kunna köpa resonemanget – om det inte var för att piratpartiet struntar i de flesta andra frågor. De talar sig varma om integritet, men vad händer med den när de till 98% överlåter bestämmandet till andra partier? Sen kan jag inte låta bli att tro att de flesta piratsympatisörer främst tänker på sina egna nedladdningsbehov och inte demokratin. Ärligt talat kan jag inte riktigt förstå hur det är möjligt att driva valkampanj på en enda fråga och lämna resten därhän.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s