XKCD goes gammelmedia.

NY Times meddelar att Randall Munroe (som i sin ungdom jobbade på NASA, nu är han 25) ska släppa seriestripparna från hemsidan i bokform. Det är lite märkligt att ta steget tillbaka till bokform men på ett sätt är han fortfarande kvar i 2000-talet eftersom böckerna endast ska säljas via den nyss länkade hemsidan.

Det som stör mig lite i den välförtjänta hyllningskören är att det nästan bara fokuseras på skämten om programmering och matematik. Visst är de roliga och med lite googlande så är de faktiskt inte så svåra att förstå men Munroes största styrka är den absurda humorn, rädslan för velociraptorer, kärleksteckningarna och de ibland smärtsamt sorgliga fantasierna om ensamma och missförstådda själar. Läs den, har jag sagt förut och jag gör det igen, läs den!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s