Hur?

En pojke i de tidiga tonåren sökte en gång upp Mozart för att få vägledning och råd i konsten att komponera en symfoni. Mozart lyssnade intresserat på pojken och sa sedan att det bästa för pojken vore om han började med att komponera kortare, enklare stycken.

Pojken blev nedslagen eftersom det inte riktigt var detta han hade väntat sig av den store Mozart. Han utbrast, lika delar ivrigt som anklagande, "Men ni komponerade ju symfonier redan vid tio års ålder!? Varför kan ni inte lära mig detsamma?". Mozart, som nu hade tappat intresset, svarade kort:
– Skillnaden är att jag frågade aldrig någon hur man gjorde.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s