Kronvrak.

Ett kuvert väntade på golvet när jag kom hem. Beskedet gick inte att feltolka. Det stod svart på vitt:

Beslut:
Pliktverket upphäver din inskrivning för värnplikt.
[…]
Eftersom du inte har tjänstgjort de senaste tio åren har din krigsplacering upphört och då ska din inskrivning upphävas.

Är det mitt fel kanske!? Ingen hetsar till krig mer än jag. Det vill jag bara ha sagt.

Annons

 1. JFK

  Samma sak med mig, utrensningen har börjat och vi har bedömts vara icke önskvärda. Förmodligen pga mina anarkosyndikalistiska övertygelser.

  Gilla

 2. Jonster

  välkommen till klubben för icke önskvärda. Jag är lite rädd att det är en form av åldersdiskriminering, kanske mobbning, eller bara utrfysning. Utfrysningsteorin grundar jag på sättet det sköts. Iformation och kallelser glesas ut och plötsligt en dag får du reda på att "då du inte varit till nytta på ett tag, måste vi härmed säga upp bekantskapen" Det är rent elakt, inget annat.

  Gilla

 3. Snaskefar

  JFK, du får ursäkta men jag har väldigt svårt att se att du har några andra "anarkosyndikalistiska tendenser" än att på pin kiv hålla glaset vid fel knapp eller att lägga kniven med tänderna utåt på tallriken.

  Gilla

 4. Snaskefar

  Ragtime, jag vet inte om jag sa det till dig någon gång men jag är övertygad om att du antingen hade hatat det eller så hade du blivit officer. Tråkigt det där med hjoneriet.

  Gilla

 5. Christian

  En professor i musikvetenskap vid vårt alma mater hamnade i svåra bryderier i samband med en krishanteringsstrategisk utredning för några år sedan: Jag är ju krigsplacerad på östra torn, men samtidigt i statlig tjänst; var ska jag inställa mig i händelse av krig?

  Vi föreställde oss och föreslog professorn ikläda sig en uniform modell 50 och lufsa in till sitt kontor och ombedelbart ställa om hela sin forskning till militärmarscher och andra för försvaret uppbyggliga verk.

  Det tyckte vi var kul.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s