P-LOST-er.

I Tintinalbumet Det hemliga vapnet förekommer det en sidohistoria som inte har något med handlingen i övrigt att göra, typiskt Hergé. Det är ett plåster som har fastnat på Haddock och han försöker skaka av sig, våldsamt och under klassiska eder. Scenen utspelar sig på ett flygplan. Senare, i albumet Plan 714 till Sidney, hamnar Tintin, Haddock, Kalkyl, Milou och lite annat löst folk på en mystisk ö som innehåller fantastiska hemligheter.

I det senaste Lostavsnittet har Jack på något sätt blivit kapten Haddock. Nu har han i och för sig inte skägg längre men han sportade ett ståtligt sådant under förra säsongens flash forwards. Han sitter på ett plan med en sak som han inte kan bli av med hur han än försöker (han berättar det till och med). Avsnittet har visat att Jack liksom Haddock har problem med spriten och kopplingen till en ö med fantastiska hemligheter torde vara uppenbar.

Så smular kakan.

Annons

  1. F

    Har inget vidare koll på Lost, kanske bättre på plåster och Tintin. Gissar att du tänker på plåstret som vandrar runt i två halvsidor i "Det hemliga vapnet": Börjar på en buss i Geneve och slutar på ett flygplan som landar i Szohôd, Bordurien.

    //Lae

    hedersordf. i LAAFVV (Lunds akademiska förening för värdelöst vetande)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s