Kanske är jag sist i världen.

Det kanske är så att alla har upptäckt det här före mig men jag vill skicka musikpolisen på The Strokes.

The Strokes – Last Nite

Tom Petty And The Heartbreakers – American Girl

 1. Jessica - PCT

  Nu har jag aldrig lyssnat på the strokes sådär va, men däremot är jag sedan ett par månader förälskad i American Girtl, och såfort jag hör Håkan Helsströms "Kom igen Lena" Så tänker jag "Vänta lite nu…" och tycker att den känns bra mycket likare American girl än Come on Eileen som den påståtts vara ett plagiat på.

  Gilla

 2. Christian

  Med risk för att låta som en gammal gubbe (obs. jag betackar mig från uppenbara hånfullheter): sån där populärmusik är ju bara en massa dunkadunka och med tre ackord kan fyra miljoner låtar inte skilja sig åt alltför mycket. Och vem vet, elden kan ha uppfunnits flera gånger oberoende av varandra.

  Gilla

 3. Jessica - PCT

  Förresten! I förrgår testade jag att sjunga lite av Håkans låt medan jag lyssnade på Petty och gänget och insåg att en textrad är snodd rätt av.

  "God it's so painful, something that is so close is still so far out of reach."

  Låter ju misstänkt likt

  "Åh Gud, det gör så ont att nåt så nära kan va' så långt bort."

  Och "kom igen Lena" påstods vara plagiat på "Come on Eileen" när den kom – pfft

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s