Nödvändighet.

Jag har ett par saker som jag inte klarar mig utan. Lyllo mig. Ganska högt upp på den listan finns väckarklockan. Jag är väldigt morgontrött och eftersom jag inte riktigt är kalibrerad på morgonen så skickas det synnerligen irrationella signaler mellan synapserna i uppstartningssekvensen. Jag får bland annat för mig att jag är vaken och att det inte gör något om jag bara lägger mig på rygg ett tag och sluter ögonen innan jag kommer igång. Jag kan också få för mig att jag kan tänja på snoozegränsen. Det kan jag inte.

Därför är det en pina varje gång jag vaknar utvilad utan att klockan har ringt. Jag drabbas av en stor oro. Jag kan inte för mitt liv acceptera att jag faktiskt har vaknat i tid, av mig själv. Jag river efter klockan för att dubbelkolla att jag verkligen inte är försenad och när jag har lugnat ner mig så tänker jag att det kanske inte vore så dumt att snooza ett tag till. Det är det.

Annons

 1. popeye

  jag har numera en lampa på timer i sovrummet. det är coolt. för när väckarklocka nr 1, och mobil nr2 inte väckt mig, då bländas jag av ljuset. och när den släcks, då vet jag att jag måste sticka hemifrån.

  Gilla

 2. starke Arvid

  Jag rekommenderar varmt "ljuslampa" som tänds långsamt tills den är helt ljus och det är dags att gå upp. Kroppen är inte gjord för att vakna till mörker.

  Som bonus kan man välja lite olika läten så som fågelkvitter eller havsbrus.

  Jag har skrivit till tillverkaren för att poängtera att jag saknar vissa läten, tex ljudet av två fulla finnar som slåss över den sista folkölen eller två backslick-killar som hamnar i handgemäng utanför White Room och slänger monoklar på varandra under adligt trash-talk.

  Jag har ännu inte fått något svar, antagligen för att produktionen redan startat och de vill inte riskera rättigheterna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s