Tragik och inflyttningskaffe.

Min farbror har i ett par olika omgångar haft en inneboende från Iran. Han är i Sverige som politisk flykting. Min farbror och mannen har blivit goda vänner. Det var bara bekanta innan mannen kom till Sverige men nu har det alltså blivit en djup vänskap mellan de båda.

För ett par dagar sedan var några av mina släktingar på besök i min lägenhet. Jag skulle visa upp lägenheten och visa upp mig själv, vi har inte setts på ett tag nämligen.

Min farbror var också närvarande, han sa att det var en lite omtumlande dag. Det var naturligtvis väldigt trevligt att vara på släktsammankomsten men han kunde inte låta bli att tänka på sin inneboendes broder som hade avrättats i Iran samma dag. Brodern var arkitekt och blev tillfrågad av regimen angående ritningar till ett nytt superfängelse i Teheran. Han drog sig för att ta uppdraget, han berättade för sin bror i Sverige att han inte gärna ville lägga energi på ett fängelse där han själv kunde hamna om regimen fick för sig att han utgjorde ett störande element.

Det var också det som skedde. Han fick flera påstötningar från säkerhetstjänsten som undrade när de kunde förvänta sig ritningarna. Arkitekten hittade på fler och fler ursäkter och en dag så hämtades han av Väktarrådets mörkermän. Troligtvis talar Ingen om honom nu. 

Avrättningen ägde rum den 13 januari, samma dag som jag vaknade i ett land där jag utan risk kan kalla statsministern för en fet idiot. Om jag vill det vill säga.

Annons

  1. Snaskefar

    Visst är det absurt! Jag hade tänkt fylla på med mitt besök hemma hos mor och läsningen av julkorten. Det första jag får tag på är en hälsning från den finske farbror som var krigsbarn hos min gammelfaster. Han skickade ett brev där det i nämnd ordning angavs att hans dotter hade dött tillsammans med de tvillingar hon väntade, hans bror hade dött två veckor tidigare och de hade också tvingats avliva familjehunden som hade fått cancer. Det blir lite absurt, särskilt när man ska gå vidare till alla glada hälsningar.

    Jag länkar till din blogg nu förresten. Vidare, känner du igen namnen Nisse och Anna i historien nedan?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s