Teech is crazy!

Jag har ingen aning om hur mycket ni minns av televisionen i DDR under det sena 80- och tidiga 90-talet (förra seklet alltså). Vissa saker har helt flytt mitt minne men andra har etsat sig fast. Som vissa komediserier som sändes i SVT.

En av dem var Teech och det programmet utsattes för en sak som det tog mig många år att förstå. Det lades ner i USA och då fanns det alltså inte fler avsnitt att köpa in. SVT meddelade aldrig detta utan serien försvann helt enkelt från tablån utan ett ljud. Det var fler serier som köptes in och försvann, som till exempel den där serien med Jennifer Aniston där hon är servitris tillsammans med sin syster på en vägkrog. Den gick på sena fredagskvällar under den period då jag inte borde vara hemma på sena fredagskvällar utan istället dricka folköl tillsammans med Bulan, Peder Svensk, Galten och de andra.

Teech (eller Full fart på internat som den hette på svenska) handlade hursomhelst om en svart musiklärare som lärde de stiffa eleverna på en privatskola att lossa på slipsen och sjunga Johnny B Goode. BB King var med i ett avsnitt tror jag, åtminstone gjorde han ledmotivet. Att jag poängterade att Teech var svart beror på att det var ett bryderi när rektorn anställde honom, han motsvarade alltså inte dennes förväntningar. Serien lades ner efter bara fyra avsnitt har jag läst till mig, det kanske var därför SVT köpte in den till att börja med. Den var väl billig.

Huvudrollen, Teech, spelades av Phill Lewis. Han har nuförtiden ett stadigt gig på Scrubs som den temperamentsfulle kirurgen Hooch. JD och Turk utsätter honom ofta för sina hyss och påfund. Något som oftast utlöser en våldsam reaktion från Hooch.

Om man vill se ett längre klipp med fler godbitar så rekommenderas denna länk:
http://www.youtube.com/watch?v=4mmRYwGrazc

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s