SOS.

Det kanske inte har undgått någon att det var en jordbävning i morse. Dess epicentrum låg precis utanför Sjöbo. Det är roligt på något sätt.

SOS Alarm blev nedringt efter skalvet. Det är inte roligt. Som tur är var det ingen som skadades men det är just den omständigheten som gör det så märkligt.

Jag som är uppvuxen med Anslagstavlan och ett cilvilförsvar som informerade en masse hade nog snarare satt på radion eller kollat text-TV. Då ska man ha i åtanke att jag anses som olämplig i övrigt. 

Vad förväntar man sig att SOS Alarm ska göra åt saken? Deras roll är knappast att vara informationsbärare. Leif Lundgren, en operatör på SOS Alarm i Örebro uttrycker det så här:

"Dagligen får SOS-operatörerna ta emot hundratals samtal, tyvärr borde några av dem aldrig ha ringts. Fel- och okynnesringningar är fortfarande ett stort problem, liksom personer som använder SOS Alarm som en nummerupplysning när pengarna på kontantkortet är slut. Leif Lundgren uppskattar att cirka hälften av alla samtal på 112-numret inte är nödsamtal utan felringningar och helt onödiga."

Något sådant, ja.

Annons

 1. starke Arvid

  Det enskilt roligaste med incidenten enligt mig; rubriken på Expressens web-tv om nattens händelser med rafflande ögonvittnesskildringar:

  "Min första tanke var att det kanske var katten som kräktes upp i min säng".

  Jag skall villigt erkänna att jag kanske missar något då jag verkligen inte är en katt-människa. Å andra sidan undrar jag hur någon kan vara det när djurets vomeringar påminner om 4,7 på Richterskalan.

  Gilla

 2. Snaskefar

  En riktigt stor kissekatt!

  Själv vaknade jag av skalvet och trodde först att det borrades i huset. Jag blev väldigt irriterad när jag såg att klockan inte ens var halv sju. Därefter somnade jag om.

  Gilla

 3. Jonster

  Jag kan bara bekräfta att det är kolossalt många som ringer till 112 helt i onödan. Ni skulle höra orväxlingen när en något överförfriskad och ofta ensam människa ringer och vill bli kopplad till taxi, eller bara prata av sig… ja, jisses

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s