Hundviskaren.

Cesar Millan kan det där med att hantera hundar som antingen är aggressiva, rädda, pilska, sorgsna eller en kombination av allt möjligt. Ett av mina favoritavsnitt av South Park är när Eric Cartmans mor söker Cesars hjälp när de traditionella uppfostringsmetoderna inte biter på Eric.

Jag slötittar ibland på Dog Whisperer eller Mitt liv som hundkund (som den borde heta på svenska, nu heter den istället Mannen som talar med hundar). I det som visas på TV så lyckas Cesar ständigt att reformera hundarna han får i sin vård. Metoderna han använder är inte helt okontroversiella, bland annat har han fått kritik för att använda för mycket koppelryckningar och hans tillvägagångssätt har också kallats för kortsiktigt.

Som alla dokusåpor så följer avsnitten ett givet mönster. Folk visas upp med sina dysfunktionella hundar som oftast är nidbilden av galna pitbulls. De klagar på att hunden är för dominant eller folkilsk. Ett par typsituationer med dramatisk musik visas, ägaren kan inte kontrollera hunden och avslutar gråtande med att konstatera att de behöver hjälp. Cesar anländer och saken är boeuf.

Det jag skulle vilja se är en ägare som klagar på att hunden är passivt aggressiv. En pitbull eller amstaff som beter sig som en tonåring i indiesvängen. Som tittar sarkastiskt på ägaren när denne föreslår en promenad, "Mm… DET hade varit jättekul…". Nu vet jag att hundar inte kan prata men ett sarkastiskt skall borde gå att få till. En vovve som ljuger, skjuter upp saker och kanske medvetet undviker konfrontationer men kissar sedan i ägarens bästa skor. En sådan hund hade varit rolig att titta på. Det var allt, fortsätt verksamheten.

Annons

  1. Marie

    Stinky och Smelly – the cats – aer begavade med att kunna slaenga en blick som sager "vad fan glor du pa? Du ska vara glad att du ens far bo haer"

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s