Saker som händer mig II.

Det blir så här ganska ofta. Det visas filmer på TV som jag faktiskt har i mitt  DVD-bibliotek. Jag blir sittande, tittar på till exempel Röd drake och tänker att det var länge sedan jag såg den och att den faktiskt är lika bra som jag minns den (eller Manhunter för den delen men Röd drake har Mary Louise Parker).

Sedan kommer reklampauserna. Jag genomlider dessa, eller irriterar mig på dåliga reklamspotar åtminstone. Varför skjuter jag inte bara in skivan och tittar på filmen med oavbruten behållning istället? Det händer faktiskt ibland att jag får syn på omslaget till den aktuella filmen samtidigt som den första reklampausen äger rum. Så dumt.

Hindret ligger väl i att det blir en form av något projekt, när filmen går på TV kan jag slötitta. När jag istället vill se en film på DVD eller Blueray så måste ritualer iakttagas. Rätt kuddstapling, rätt mättnadskänsla, rätt belysning. När filmen istället går på en reklamkanal så kan jag behandla den som kladdig kebabpizza – näring för stunden men inget som kräver kandelabrar och stärkta servetter.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s