Överseende.

Jag är säker på att jag har myntat massor av uttryck och visa sentenser, jag kan naturligtvis inte bevisa det. Bloggen är ju bra på så sätt att jag det åtminstone går att hugfästa något tänkvärt i digital form.

Anledningen till att jag komma att tänka på detta var att jag för en tid sedan fick en uppsträckning med ett visdomsord som jag är säker på att jag var först med, jag gillar inte att bli uppsträckt och jag gillar definitivt inte att man citerar mig när man gör det. Jag pratade om en person som jag trivs med, de andra i sällskapet sa att denne är skum och otrevlig. Då sa jag att det intrycket får man lätt men när man lär känna henne/honom så går över. Då sa de något till mig som jag ofta säger om andra sådana personer; "Om man behöver ursäkta någons beteende så är det inte värt besväret".

Vidare kom jag att tänka på vad som sägs om mig när någon beskriver mig och vad som är värst av två onda ting. Jag misstänker att när någon som inte är helfrälst (för sådana finns, även om ni är lätträknade) i mig pratar om mig så säger man en av följande saker:
1. Visst, han har sina sidor men lär du känna honom så lär du upptäcka att han bla bla bla.
2. Visst, det är en bra kille men han har sina sidor bland annat så bla bla bla.

Förstår ni skillnaden? Antingen beskrivs man negativt fast med vissa förlåtande drag eller så beskrivs man positivt men med några fläckar som är för stora för att ignoreras. Jag tror faktiskt att jag ändå föredrar den första, att det finns något som man kan acceptera, att det finns något man kan jobba med. Den andra verkar lite falsk, till och med lite intrigant. Som om man förbereder ett skitsnackmaraton och väntar på fler deltagare.

Det finns naturligtvis inte något intresse av umgås med helt perfekt cirkelformade personer, dynamiken dör, vi sitter stilla och inga nya skrönor berättas (och jag behöver skrönor). Inga överraskningar sker och till slut har vi bara omgivningen att prata om. Så till alla mina vänner, jag har överseende med era små egenheter. Fortsätt med era små irriterande ovanor och ha i gengäld tålamod med mina.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s