Bra film, actually.

På lunchen idag när vi slafsade i oss mer fett än lammkött (och jag som vanligt fick för mig att härma djuret jag äter, bä) så kunde jag inte låta bli att tappa hakan lite grann.

Lite grann därför att jag också tycker att Love Actually är en bra film, alltså blir jag inte så förvånad när andra män, säkra i sin manlighet, också gillar den. Den spelar på de rätta strängarna och innehåller en del mörkare passager som man kanske inte hade förväntat sig. Hugh Grant däremot, han förnekar sig inte.

Anledningen till att jag blev förvånad var alltså att tre medelålders män som satt bredvid oss förde ett samtal om filmen. Två av dem hade sett den flera gånger och försökte övertyga den tredje om varför filmen är så bra. De nämner särskilt scenen när Colin Firth har lärt sig portugisiska för att kurtisera sin före detta hushållerska som ett skäl i sig att se filmen. Det håller jag kanske inte riktigt med om men det var lite skumt att se dessa kontorsmänniskor snacka romantik på lunchen.

Nåväl, filmen har gett upphov till en fras som på engelska heter A Love Actually moment. Det är inte som ni tror, det betyder inte att man tar in en kör som en överraskning på sin bäste väns bröllop, det betyder inte att man börjar spela trummor för att få sin drömtjej, det betyder inte att man åker till USA för att ragga amerikanskor. Det har faktiskt lite mer med storpolitik att göra. Ett Love Actually moment är istället ett tillfälle då en man som brittisk toppolitiker drastiskt byter spår i sin relation med USA. Något som Tony Blairs stab hoppades på när tillfälle gavs. Väldigt romantiskt. Så smular kakan.

Annons

 1. Louise

  Tänkte faktiskt på den filmen senast igår:

  – You can ask me anything.

  – Alright, what's the best sex you've ever had?

  – Britney Spears.

  No, I'm just kidding.

  She was rubbish.

  Haha.

  Gilla

 2. Kock Jocke

  Okej. Jag vågar sticka ut. Love Actually ÄR ingen bra film. Det är en tillrättalagd kladdig kitsch "alla kan hitta kärleken" kola. Ledsen, jag köper det bara inte. Förlåt. Fortsätt ni älska, men jag fattar bara inte…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s