Vi rattar in oss i ledet.

Hovrätten fastställde tingsrättens dom mot Nour El Refai som under inspelningarna av några sketcher som skulle visas på TV visade brösten för en herre. Han tog mycket illa vid sig och polisanmälde Nour för sexuellt ofredande, något som han hade framgång i eftersom hon nu alltså har blivit fälld i två instanser.

Under min utbildning läste jag säkert över 500 avgöranden från olika domstolar och instanser i större eller mindre format. Aldrig drog jag på munnen, det är oftast torrare än fnöske. Inte ens de mest brutala dåd är så brutala att det inte går att skala bort allt annat än skuld- och uppsåtfrågor. En formulering som Stockholms tingsrätt gjorde i avdelningen om ansvar  fick mig åtminstone att fnissa lite när de riktar en förmaning till Nour och alla andra som "jobbar med media".

Tingsrätten vill framhålla att en brottslig gärning på intet sätt kan rättfärdigas genom att den företas som ett led i en programinspelning. Anställda vid ett produktionsbolag har inte större utrymme att agera brottsligt än medborgarna i övrigt. 

Där står det, svart på vitt. Visa inte pattarna.

Annons

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s