Lapsus linguae.

Igår stod jag i byråns vestibul och pratade med ett försäkringsbolag. Då kommer det in en blind kille i sällskap av en ledkäpp och en vän. De pratar engelska. Den blinde killen frågar om han hade kommit till en frisör. Jag svarar på engelska att de har tagit fel på ett kvarter men att om de följer med ut på gatan så ska jag ge dem direktioner.

Väl ute på gatan förklarar jag att frisörsalongen ligger en gata ner och avslutar med att kontrollera att de har förstått mig; "Do you see?".

Killen svarar:
– No, I’m blind.

Annons

  1. J.G

    Vi hade en blind kille i parallelklassen på högstadiet som var vulgär och alltid sjöng Eddie Meduza i duschen efter gympan. Jag minns att han ryckte i ett toaletthandtag en gång och att jag snällt påpekade att det fanns en annan som inte var upptagen. Väl där frågar jag artigt och fördomsfritt: "Skall jag tända åt dig?"

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s