Uppdrag Uppsala II.

Jag glömde ju det som fick mig att bryta ihop i Uppsala. I en paus i middagen gick jag och Nicklas (Mossisen) omkring i Uppsala slott. Pausen var schemalagd eftersom den ändå hade tagits av oss kusiner från landet. Universitetsledningen i Uppsala ville alltså förekomma vår dåliga uppfostran och lät oss sträcka på benen i en halvtimme.

Där det finns en darth finns det en sith vill jag minnas, Mitt förhållande till Nicklas är inte helt okomplicerat. Grabben avgudar mig, så mycket är klart. Han vill också utmana mig om platsen som alfahanne, det gör han med oftast varierande och nedslående resultat. I Uppsala tog han dock ett steg i rätt riktning. Vi gick på den nedersta våningen där det pågick en fotoutställning om Dag Hammarskjöld. Vid utställningen står en del potentater från både Lund och Uppsala. De för bildade samtal och ser väldigt stiliga ut. Nicklas tittar trött på fotografierna och utbrister sedan:
– HA! DE HAR STAVAT FOTOGRAFI MED ETT T, VILKA IDIOTER!

Det är roligt på så många sätt. Så opassande, så uppenbart fel, så dumt med tanke på sällskapet, så svag insats i kampen om det intellektuella övertaget mellan Lund och Uppsala. Det var allt, fortsätt värksamheten.

Annons

  1. Hult

    "I ett land av blinda är den enögde kung", är en aforism jag både ofta och gärna strör omkring mig. Likaså "Det är en mognadsprocess", i synnerhet efter att silverryggen åter har mästrat någon juniorsäljare på byrån. I de allra flesta fallen sker ju dock mästrandet enkom tack vare aforism ett – det är betydligt lugnare i den småländska ankdammen än ute i hajsjön.

    Gilla

  2. Hult

    I ett land av Firefox och en pissljummen laptop i knäet är det också lika bra att trippelposta, så att andemenigen verkligen går fram. Hursäkta!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s