Mi amiga.

Problemet med Wikipedia är, som redan konstaterats, samma problem som mina favoritklubbar dras med: alla kan vara med. Det är inte bra. Här är den svenska artikeln om Amiga 500 som den såg ut den 16 september 2008:

Amiga 500 (1987) var den mest populära av alla Amigamodeller under 1980- och tidiga 1990-talet eftersom den var både billig och klarade av nästan alla populära program och spel vid den tiden. Den hade också mus och tangentbord. AmigaOS bygger på användandet av en microkärna och kan köra flera oberoende program samtidigt. Det gick inte att sufra [sic!] porr.

Jag fick ett nostalgianfall när jag hittade Cadaver, Wings och Gods på Youtube. Om jag får gissa har jag nog lagt sammanlagt 600 timmar av mitt liv på de här spelen. Jag tror utan att överdriva att de timmarna tillhörde de mest okomplicerade och lyckligaste i mitt liv. Det kanske är naturligt att ge sig in i de tankebanorna med tanke på den tilltagande vuxenhet som kryper sig på.

Hursomhelst, här är lite spelminnen signerade av The Bitmap Brothers.

Cadaver.

http://www.youtube.com/watch?v=JoK4jfw_t_A

Gods, musik av Nation XII.

http://www.youtube.com/watch?v=8FXIMrUej5c

Speedball II.

http://www.youtube.com/watch?v=T4s2IimFn-c

Annons

  1. Hult

    Underbar nostalgi! Men var tog snubben som skrek "Ice cream! Ice cream!" när man dödade en motståndare i Speedball 2 vägen? Plus för diskettrasslet när Gods laddades in, synd bara att en signaturmelodin följde med – en brutal klassiker! Last Ninja hade också ett lysande soundtrack – och det redan på C64-tiden! System 3 med musikerna Ben Dagleish och Oywn Reynhand visste fan vad de gjorde!

    Gilla

  2. Christian Resebo

    Ett av mina kompisgäng har faktiskt haft en liten tradition att träffas en dag om året och ha en turnering med ett spel på varje konsol (PS1 är nyaste konsolen). Själv är jag undesputed champion av Speedball 2 och Krabboxning.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s