Theft.

Inläggets rubrik är på engelska och betyder stöld. Vi återvänder strax till det. Mitt huvudämne i detta inlägg är Maries blogg. Marie och jag gick i högstadiet tillsammans och nu bor hon på andra sidan världen och berikar min vardag med fniss och apgarv.

Kulturkrockarna, språkrondeller och de små egenheterna både hos svenskar och andra beskrivs på ett välformulerat och kvickt sätt. Läs den.

Bland mina senaste favoriter är hennes rapport om de västerländska namn som kinesiska ungdomar får. Där finns pärlor som Elephant, Kinky och Wanker.

Eftersom jag bloggade tidigare än Marie så anser jag mig vara läromästare och Marie är då min padawan. Det verkar dock som om den lilla gräshoppan har vuxit sig starkare än sin sensei:
Captivate your audience
Consider beginning all your statements with "well, it’s illegal now but…"

Annons

  1. Hult

    Till och med Schyffert är tvåa på bollen. Marie är den ironiska generationen personifierad – men skyhögt eleverad över den gråa generation x-massan.

    Gilla

  2. Stefan

    Blev lite fel där, men jag har ju själv en del erfarenhet av namn från andra sidan världen. Homer, Laxman, Fhitta, Sunny Sun, Yoda och Barry White. För övrigt så är Sirutn en person som även kallar sig själv för Jim, Jim är en thailändsk dam i 40-årsåldern.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s