Absolut, totalt, irrelevant vetande.

George W Bush är USA:s fyrtiotredje president men det har bara varit fyrtiotvå presidenter inklusive Bush. Förvirringen beror på att Grover Cleveland valdes som president nummer 22 och sedan som nummer 24. 

Cleveland är den ende presidenten som har suttit två perioder som har varit åtskilda. Han valdes först som president 1895 men förlorade valet 1889 till Benjamin Harrison. Han lyckades dock bli vald igen 1893 och blev därmed landets tjugofjärde president.

Andra helt meningslösa men fantastiska saker att veta om Grover Cleveland:
* Han svarade personligen i Vita husets telefon (även om stället inte kallades Vita huset förrän Theodore Roosevelt började göra det). Jag ser framför mig att han sa saker i stil med "Detta är Washington 1, vem talar jag med? Nej, då ska ni slå 2. Jag säljer ingen kol".
* Han är till dags dato den ende presidenten som har gift sig i Vita huset.
* Han var den första presidenten som fick ett barn i Vita huset. Hans fru födde förstås barnet.
* Han lät allmänhten tro att han åkte på en lång fisketur 1893 men i sjävla verket så opererades han för muncancer och fick en gummiprotes i överkäken. Hemligheten bevarades fram till 1917.

Annons

 1. Hult

  Det är sådana här härliga kuriositeter som lyfter den här bloggen högt över pöbeln. Få är kallade, men många är utvalda – och om alla ska med kan man inte åka särskilt fort. Nu väntar vi bara på den stora svenska generationsromanen, med arbetstiteln "Räfst och rättarting."

  Gilla

 2. Sven

  Sugar daddy är en hyvens man.

  Det här är viktig information som symboliskt nog talar om att vi får ge oss till tåls och vänta till 2032 innan vi får veta vad som händer i Vita huset i dag

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s