Die erste Zeit.

Den första gången jag surfade på nätet var när jag gick i andra ring på gymnasiet. Vår lärare i geografi skulle visa oss en cool sak. Vi fick gå in i skolans datorsal (som annars var off limits för oss latinare) och sätta oss vid varsin dator. I vad som verkade en evighet och totalt meningslöst väntade vi på att Netscape skulle starta. Lugnt och pedagogiskt gick vår lärare igenom hur vi skulle fylla i en webadress. Det var viktigt att man skrev helt rätt. Han behövde inte tillägga att vi annars skulle förstöra hela internet – det visste vi redan.

Så småningom kom vi alla till Vita husets hemsida. Då kanske halva lektionen hade gått. Servrarna klarade knappast av att 20 datorer från Sverige samtidigt försökte nå sidan. När vi väl var framme påstod jag att jag pratade med Bill Clinton, jag blev trodd. På den vägen är det. Ungefär som mitt första sexäventyr då jag också överdrev i väsentliga delar.

Annons

  1. ragtime

    Jag lyckades aldrig. Glömde det där http och det där www. När det väl var på plats så förstod jag inte att man skulle trycka på enter.

    Gilla

  2. J.G

    Minns att min förhatliga moster i några olidliga veckor ständigt tjatade på mig att jag skulle hjälpa henne "få igång internet". Jag kände hennes påfrestande sidor alltför väl, och eftersom alla datorproblem tog minst en halv dag att fixa på den tiden slingrade jag mig in i det sista. Sedan fick hon service av någon hågad själ Både http och www var rätt. Men ingen hade sagt att hon också skulle trycka enter för att komma dit.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s