Blå, blå vindar.

Jag var på ett bröllop i Fiskebäckskil i helgen. Hjärtat av Pripps Blå-land. Bröllopet var naturligtvis fantastiskt. Sommarvärmen hade tagit fart på allvar och själva arrangemanget var en organisatorisk triumf. Det var dock naturligtvis människorna som gjorde festen. Vi tog god tid på oss, umgicks i lugnt tempo i flera dagar. Det fanns mycket tid över men inte på det sättet så att det var dötid, det fanns alltid något att göra eller inte göra och definitivt tillfälle att umgås djupare. Det enda jag svor över var att det var ett frackbröllop. Inte för det att det just var frack utan för att jag hade glömt bort det. Det ställde – för att använda en underdrift – till det för mig. Möjligtvis var det också en smula varmt och jag tvingades mot min vilja att dricka en massa vatten under helgen.

Jag hamnade under helgen i en lyckozon. Det blev nästan parodiskt mysigt med alla kobbar, skär, fiskebodar, solsken, fiskrestauranger, brännmaneter, fyrverkerier, båtar, champagne, glädjetårar, vackra kvinnor, god uppfostran och sådana där varma vindar som ibland pustar till från havet. Ändå drabbades jag av ett vemod. Det slog mig att just de här tillfällena kommer att mer och mer späs ut i det sociala havet. De människor jag träffade i helgen, och som jag har träffat i åratal fram till nu, kommer att sakta glida ut från mig som ringar i vattnet. Jag kommer aldrig att uppleva något liknande med just de här vännerna. Det är väl klart att jag stöter på en och annan i olika sammanhang men det kommer aldrig att bli den här koncentrationen igen. Och det ger mig blues.

Jag gör mig inga illusioner att det alltid skulle vara som vanligt, det var den plötsliga insikten om att det aldrig mer kommer att vara så här som gjorde mig blå. Det kan dock vara skönt att vara lyckligt vemodig ibland och det var exakt så det var. Tacksamheten över mitt umgänge med de närvarande och även (minst lika viktigt) de frånvarande vännerna har aldrig varit större. Så smular etc.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s